آیا می دانید که احتمال ترکیدن پروتز سینه بعد از جراحی وجود دارد، در صورتی که در مورد این موضوع اطلاعاتی ندارید لازم است حتما این نوشته را تا انتها بخوانید. بعد از انجام جراحی نیاز است آن را بعد از گذشت مدتی تعویض کنید در واقع چه پروتز سینه از جنس سالین و چه از جنس سلیکون هر دو بعد از گذشت مدتی نیاز به تعویض خواهند داشت. البته شایان ذکر است که بعضی از افراد ممکن است بعد از گذشت 10 سال هیچ نوع نیازی به تعویض پروتز نداشته باشند اما در حالت کلی پروتز سینه ممکن است بعد از گذشت مدتی دچار پارگی یا ترکیدن شوند.
علت پارگی یا ترکیدن پروتز سینه چیست؟
هریک از انواع پروتز سینه بعد از گذشت مدتی عمر آن ها به پایان می رسد با اینکه علم پزشکی پیشرفت بسیار زیادی داشته است اما نمی توان گفت که این جراحی یک عمل مادام العمر است. در مورد میزان ماندگاری عمل پروتز سینه باید اشاره کنیم که عوامل مختلفی دخیل می باشد از جمله عواملی که در پارگی پروتز سینه نقش دارند به شرح زیر می باشد:
- گذشت زمان (پوسته های پروتز با گذشت زمان ضعیف تر می شوند)
- ضربه ناشی از تصادف
- انقباض کپسولی
- خطاهای مربوط به جراحی
- فشرده سازی بیش از حد در طول ماموگرافی
- پر شدن بیش از حد یا کمتر از حد پروتز
علائم پارگی یا ترکیدن پروتز سینه
علائم ترکیدن پروتز سینه در پروتز های سالین و سیلیکونی کاملا با یکدیگر متفاوت هستند. در پروتز هایی از جنس سالین نمک به سرعت نشت کرده و سینه ظاهر خود را از دست داد و کوچک تر می شود، در بعضی از مواقع نیز ممکن است به شکل موج دار به نظر برسند. البته باید اشاره کنیم که نمک نشت شده در این پروتز هیچ نوع ضرری را ایجاد نخواهد کرد و به سرعت جذب بدن خواهد شد.
در واقع پارگی پروتز سینه علائم دیگری نیز دارد که می توان به موارد زیر اشاره کرد:
داشتن درد سینه
ایجاد حساسیت در پوست
تغییر در حس نوک پستان
افزایش تورم و سفتی
ایجاد تغییرات ظاهری برروی پستان
با توجه به تمامی موارد گفته شده در مورد پروتز های سالینی باید اشاره کنیم که در پروتز های سیلیکونی تشخیص پارگی کمی سخت تر خواهد بود چرا که ژل سیلیکون به سرعت از بین نمی رود ولی به راحتی نشت کرده و وارد بدن می شود. ایجاد چنین حالتی می تواند درد یا ایجاد حساسیت را به همراه داشته باشد.
ماموگرافی پارگی یا ترکیدن پروتز سینه
پارگی خاموش زمانی اتفاق می افتد که شما نمی دانید که در حال وقوع است یا خیر. از آنجایی که پارگی در کپسول اتفاق می افتد در نتیجه مورد توجه قرار نمی گیرد ولی ماموگرافی می تواند پارگی پروتز سینه را تشخیص دهد، اما در صورتی که خارج از کپسول باشد، پس با توجه به این مضوع تصویربرداری از سینه می تواند سیلیکون رها شده ناشی از پارگی پروتز را در سینه نشان دهد.در این آزمایش سایز پروتز سینه زیاد مهم نیست .
با این حال، از آنجایی که سیلیکون متراکم است، پارگی یا ترکیدن پروتز سینه در داخل کپسول به سختی با ماموگرافی قابل تشخیص است.
در حالت کلی انجام سونوگرافی یا MRI یکی از بهترین راه ها برای تشخیص پارگی و ترکیدن پروتز سینه می باشد.
آیا می توانید در طول ماموگرافی دچار پارگی پروتز سینه شوید؟
برخی از افرادی که پروتز سینه دارند ابراز نگرانی می کنند که آیا ماموگرافی باعث پارگی پروتز سینه خواهد شد یا خیر؟ در جواب این سوال باید گفت که این موضوع یک اتفاق خیلی نادر است اما بهتر است تا بهترین دکتر پروتز سینه خود را در جریان این مضوع قرار دهید تا بتوانند ماموگرافی را با دقت و ظرافت بیشتری انجام دهند.
در حالت کلی باید اشاره کرد کینم که ماموگرافی یک روش کم خطر است که مزایای آن در تشخیص زود هنگام سرطان بسیار بیشتر از خطر خفیف پارگی پروتز است. بسیاری از خانم ها حتی با داشتن پروتز سینه ماموگرافی کاملا ایمنی را داشته اند.
نحوه درمان پارگی یا ترکیدن پروتز سینه
پروتز های سیلیکونی امروزی دارای پوسته و ژل بیرونی ضخیم تری هستند که نسبت به پروتز های سالین دوام بیشتری دارند. اما، پارگی های پروتز سیلیکونی می تواند شناسایی نشود، به این معنی که سیلیکون می تواند در بدن حرکت کند. به همین دلیل، بسیاری از پزشکان هر چند سال یک بار پس از جراحی، اسکن MRI را برای نظارت و بررسی پروتز ها توصیه می کنند.
نتیجه گیری
اگر فکر می کنید دچار پارگی یا ترکیدن پروتز سینه شده اید، اولین کاری که باید انجام دهید این است که با جراح پلاستیک خوب در تهران تماس بگیرید. سپس جراح شما با گرفتن MRI، ماموگرافی یا سونوگرافی اقداماتی را برای یافتن اطلاعات بیشتر انجام خواهد داد. سونوگرافی یکی از رایج ترین راه ها برای تشخیص پارگی پروتز سینه است. بعد جراح شما برنامه ای را تنظیم می کند که ممکن است نیاز به جراحی برای برداشتن پروتز و جایگزینی آن با یک پروتز جدید داشته باشد.