جراحی زیبایی تاریخچه ای قدیمی دارد. در پاپیروس های به دست آمده از گذشتگان، شواهدی از بازسازی بینی در افرادی که به علت تنبیه به قطع این عضو محکوم شده بودند، دیده می شود. تا این که یک جراح آلمانی شروع به چاپ چندین رساله درباره ترمیم بینی یا بازسازی انجام داد و برای اولین بار کلمه رینوپلاستی را برای جراحی بینی به کار برد. کلمه رینوپلاستی یا جراحی زیبایی بینی از دو جزء رینو و پلاستی تشکیل شده است که رینو به معنی بینی و پلاستی به معنی شکل دادن یا تغییر فرم دادن می باشد. اما علت علاقمندی ایرانیان به جراحی زیبایی بینی در این است که خواهان تغییر شکل هستند اگرچه اکثر ایرانیان از نژاد قفقازی هستند اما بزرگی بینی و وجود قوز غضروفی و استخوانی مشهود بود. بر اساس آمار بدست آمده توسط جامعه جراحان پلاستیک، جراحی زیبایی بینی از نظر شیوع دومین جراحی زیبایی می باشد. باید گفت که خانم ها بیشتر از آقایان به رینوپلاستی علاقه و تمایل نشان داده اند. به طوری که جراحی زیبایی بینی در ایران هفت برابر جراحی زیبایی دیگر کشورها می باشد.
کالبد بینی
بینی از سه جز پوست خارجی، رباط های حمایت کننده و استخوان تشکیل شده است. جراح بینی قبل از عمل باید پتانسیل و ارتباط میان اجزا را مورد ارزیابی قرار دهد.
پوست بینی
پوست بینی همه افراد به یک شکل و همچنین یکنواخت نیست ویژگی ها و ضخامت پوست بینی هر فرد با دیگری متغیر می باشد، باید متذکر شویم که ویژگی های پوستی در ضخامت آن تاثیر می گذارد. یک جراح بینی حاذق در جراحی بینی گوشتی به دستکاری بیشتری برای تغییر ضخامت پوست بینی نیاز دارد.
عضله بینی
عضلات بینی متفاوت است عضلاتی که نقش بسزایی را ایفا می کند از جمله: عضلات پایین آورنده تیغه بینی و بالابرنده ای لبی- پره ای بینی است. جراح برای عمل باید یک برش ایجاد نماید تا بتواند به تغییر عضلات داخلی بینی بپردازد.
خون رسانی بینی
باید بگوییم که شریان صورتی و شریان چشمی به تامین عروق خونی می پردازد. جراح بینی در حین عمل باید به تمام شریان ها توجه کند و محل عروق بینی را به درستی شناسایی کند تا بعد از عمل ورم و خونریزی کمتری را به همراه داشته باشد.
بدنه استخوانی- غضروفی
بدنه نیز از سه بخش گنبدی، استخوانی، غضروفی تشکیل شده است. هر کدام از این قسمت ها از یک هرم استخوانی تشکیل شده است که ضخامت آن ها بسته به موقعیتش گوناگون می باشد.
عملکرد بینی
عملکرد بینی شامل تنفس، مرطوب کردن، تصفیه، تنظیم دما (هوای ورودی) و محافظت می باشد که با تیغه، استخوان های فرفره مانند و دریچه های بینی (داخلی و خارجی) تنظیم می شود.
بدشکلی تیغه بینی می تواند مسیر جریان خطی هوا را تغییر دهد و سبب افزایش حجم بافت های روی استخوان فرفره مانند به صورت ثانویه به این مشکل، شود.بنابراین آنالیز دقیق تیغه بینی جهت اصلاح بدشکلی تیغه قبل از جراحی الزامی می باشد.
به هنگام کار در این منطقه (خصوصا استخوان غربالی و صفحه های مشبک)، جراح بینی باید مراقب برش ها باشد تا از نابویایی و عفونت مغزی اجتناب شود. همچنین استخوان های فرفره مانند تحتانی خصوصا قسمت اعظم قدامی نقش عظیمی در مقاومت هوا دارد (بیش از دو سوم مقاومت هوا را ایجاد می کند) که با توجه با این نقش مهم، باید از برش بیش از حد در این نواحی جهت باقی ماندن عملکرد مهم این قسمت خودداری کرد. دریچه داخلی می تواند افزایش مقاومت هوا تا 50 درصد بیش تر از حالت معمول را جوابگو باشد. دریچه های خارجی انتهایی تر نسبت به دریچه داخلی قرار گرفته است. این دریچه می تواند به وسیله عوامل خارجی هم چون جسم خارجی و عوامل داخلی ضعف یا پایین افتادگی غضروف های کناری- تحتانی و… مسدود شود.
برخی از خدمات دکتر نداف کرمانی فوق تخصص جراحی پلاستیک
جراحی بینی گوشتی
پروتز سینه
منتظر نظرات و پیشنهادات شما عزیزان هستیم