برخی بانوان قبل از دوران بارداری و شیردهی جهت بهبود شکل و اندازه سینه های خود متقاضی انجام جراحی پروتز سینه می باشند و از تاثیر پروتز سینه در بارداری و شیردهی اطلاعی ندارند. در این مطلب به بررسی تاثیر پروتز سینه در بارداری و شیردهی پرداخته میشود.
در واقع باید به این موضوع اشاره کرد که این جراحی بر روی بارداری و شیردهی تاثیری نداشته و افراد می توانند با خیال راحت بعد از جراحی با مشورت با پزشک متخصص باردار شده و به فرزند خود شیر بدهد، تنها امکان دارد که بارداری و شیردهی موجب تغییر سایز و جابه جایی پروتزها شوند.
در این مقاله به طور کامل در مورد رابطه پروتز سینه با بارداری و شیردهی صحبت خواهیم کرد، پس تا پایان مقاله همراه ما باشید.
رابطه پروتز سینه و بارداری
بسیاری از زنانی که قصد انجام جراحی پروتز سینه دارند، نگران تاثیر پروتز سینه بر روی بارداری خود هستند. با این حال، تحقیقات نشان داده است که این جراحی تاثیری بر بارداری ندارد. یکی از اتفاقات طبیعی در دوران بارداری تغییر شکل ظاهری و فرم سینهها است که ممکن است منجر به جابهجایی یا تغییر شکل پروتز سینه شود.
البته برای رفع این مشکل نیز میتوان به پزشک متخصص مراجعه کرد و به راحتی مشکل را حل نمود. در واقع باید گفت که سینه ها در دوران باردری ورم کرده و پس از اتمام بارداری نیز از بین خواهند رفت ولی همین امر موجب کشیدگی پوست خواهد شد که این کشیدگی امکان دارد پس از بارداری بر روی بافت پستان باقی مانده و موجب افتادگی پروتز شود، ولی جای نگرانی نیست چرا که می توان این مشکل را به راحتی با انجام جراحی لیفت سینه برطرف نمود.
رابطه پروتز سینه و شیردهی
پروتز سینه ممکن است در برخی موارد به دلیل اشتباه جراح، تاثیری بر شیردهی داشته باشد و به غدد و عصبهای شیردهی آسیب وارد کند. در چنین شرایطی پروتز سینه اختلال در شیردهی را افزایش میدهد که در بسیاری از موارد، باعث کاهش تولید شیر در دوران شیردهی مادر میشود. لذا توصیه میشود در انتخاب جراح متخصص در این زمینه دقت لازم به خرج دهید.
با این حال در بیشتر موارد، این جراحی بر روی شیردهی تاثیری نخواهد گذاشت و در ادامه برخی از عوامل در جراحی پروتز که ممکن است بر شیردهی تاثیرگذار باشند را مورد بررسی قرار میدهیم:
نوع جراحی و محل برش آن 🔪
یکی از عواملی که بر شیردهی تاثیر فراوانی دارد، نحوه جراحی و محل برش آن است. پزشک جراح باید در مورد محل برش پروتزعلم کافی داشته باشد، در غیر این صورت موجب اشتباه میشود که عوارضی مثل آسیب رساندن به عصبها، غدد شیردهی، مجرای لنف و رگهای خونی را در پی دارد. اما اگر برای انجام این جراحی به پزشک متخصص و جراح باتجربه ای مراجعه کنید، پروتز سینه هیچ تاثیر بدی بر شیردهی مادر نخواهد داشت و فرد میتواند پس از انجام پروتز، بارداری و شیردهی راحتی را تجربه کند.
محل قرار گیری پروتز 🍒
معمولا در این جراحی، پروتزهای سیلیکونی باید در محل خاصی قرار بگیرند. نحوه صحیح قرار دادن پروتز نقش مهمی در رابطه پروتز سینه و شیردهی دارد. اگر قبل از جراحی به پزشک خود اطلاع دهید که قصد بارداری و شیردهی دارید، پزشک بهترین راه را برای جای گذاری پروتز شما انتخاب میکند. این امر باعث میشود که اختلالی در شیردهی ایجاد نشود و دردسری برایتان ایجاد نکند.
جای اسکار و زخم ❌
یکی از موارد دیگری که بر روی شیردهی تاثیر خواهد گذاشت، جای زخم ناشی از برش ایجاد شده بر روی سینه می باشد که موجب ایجاد درد، تورم و سفت شدن سینه می شود و همین امر منجر می شود تا شیر قدرت کافی برای خروج از سینه را نداشته باشد.
حساسیت نوک سینه ⚠️
یکی از مواردی که بعد از انجام این جراحی برای خانم ها امکان دارد اتفاق بیوفتد، افزایش حساسیت نوک سینه می باشد که لمس ان موجب بروز درد زیاد در آن ها خواهد شد و همین امر منجر به کم شدن میزان تولید شیر خواهد شد.
آیا پروتز سینه موجب اختلال در بارداری و شیردهی میشود؟
با توجه به مطالب فوق، میتوان گفت که پروتز سینه تاثیر مستقیمی بر بارداری و شیردهی ندارد. با این حال، ممکن است در برخی از زنان پس از جراحی پروتز، متوجه تغییراتی در بافت سینه خود شوند که میتواند شیردهی را تحت تاثیر قرار دهد. این موضوع به نوع برش و محل قرارگیری پروتز در سینه بستگی دارد. این تغییرات ممکن است به غدد شیردهی و عصبها و ناحیه نوک سینه آسیبهایی وارد کند و موجب کاهش تولید شیر و یا تغییر در شکل و اندازه سینه شود.
لذا توصیه میشود در صورتی که بعد از پروتز سینه قصد باردار شدن دارید، این موضوع را با پزشک خود در میان بگذارید تا پزشک به محل جای گذاری و نوع برش آن توجه کند. امروزه جراحان پلاستیک برای رفع اختلال جراحی پروتز بر روی بارداری و شیردهی، در حین عمل برشهایی در زیر بغل و زیر پستان ایجاد میکنند که اختلالی در شیردهی ایجاد نشود. البته معمولا از برشهای زیر بغل کمتر استفاده میشود.
سوالات متداول تاثیر پروتز سینه در بارداری و شیردهی
بله، پروتزهای سیلیکونی امکان دارد موجب کاهش تولید شیر شوند ولی انواع پروتزهای دیگر تاثیر زیادی بر روی شیردهی نخواهند داشت.
بله، پروتز سینه ممکن است به دلایل مختلفی از قبیل آسیب به عصب و غدد شیردهی باعث کاهش تولید شیر در دوران شیردهی شود، اما در برخی موارد تاثیری بر شیردهی ندارد.
بله، باید به این نکته اشاره کرد که در صورتی که سایز پروتز بسیار بزرگ باشد بر روی بافت سینه فشار وارد شده و همین امر منجر به کاهش تولید شیر می شود.
به طور معمول توصیه می شود که افراد بعد از گذشت 3 الی 6 ماه بعد از جراحی جهت بارداری اقدام کنندف تا به طور کامل در این مدت بهبود پیدا کرده باشند.
باید به این نکته اشاره کرد که پروتزها هیچ تاثیری بر شیر نوزاد نداشته، ایمن بوده و ضرری برای نوزاد نخواهند داشت، چرا که احتمال پارگی و نشت پروتزها بسیار کم بوده و هیچ ماده ای قادر نیست بر روی شیر مادر نفوذ پیدا کند.
توصیه می شود که مادر بعد از هر بار شیردهی از پمپ سینه استفاده کنند این کار به تخلیه کامل هر کدام از سینه ها کمک کرده و همچنین موجب تجریک پستان ها و در نهایت منجر به تولید شیر بیشتر خواهد شد. تغدیه کودک 8 الی 12 بار در روز نیز به افزایش میزان شیر کمک خواهد کرد.
کلام آخر
استفاده از پروتز سینه در بارداری و شیردهی تاثیر مستقیمی ندارد، اما ممکن است بعضی از جراحیهای پروتز سینه باعث تغییر در بافت پستان شود که بر روی توانایی شیردهی تاثیرگذار خواهد بود. در صورتی که در دوره شیردهی هستید یا قصد دارید باردار شوید، بهتر است با جراح پلاستیک خود در مورد تاثیر پروتز سینه در بارداری و شیردهی مشورت کنید.